Recept på smörig grädde

Vi hittade ett recept på grädde, men jag kan säga att det inte riktigt smakade som grädde. Det skulle funka att ha på mellanlagret i en tårta, eller till bakelser där man eftersträvar en mer glasyrlik grädde. Fast med tanke på hur fruktansvärt mycket margarin "grädden" innehöll, vet jag inte riktigt om jag skulle kunna förmå mig att göra den någonsin igen.

1/3 dl vetemjöl
4/5 dl vegetabilisk mjölk
2 3/4 dl florsocker
170 gram vegetabiliskt margarin
1/2 tsk vaniljsocker

Liten kastrull, blanda mjöl och mjölk. Koka tills väldigt tjockt (går snabbt), vispa hela tiden. Ta bort från värmen och låt kallna. Vispa ihop margarin och florsocker i en bunke (men jag rekommenderar hellre att använda en mixerstav om du har någon), tillsätt vaniljsocker och vispa/mixa in. Mixa/vispa in mjölhopkoket i margarin/sockerblandningen lite i taget.

Om det är väldigt varmt i rummet kan det vara bra att slänga in bunken i kylen en stund så att grädden får stelna lite. Om du inte använder upp allt samtidigt rekommenderar jag att du vispar/mixar den lite igen innan bruk.

Johan tyckte grädden var god, jag är lite tveksam. Men det skadar väl inte att dela med sig.

Frida

Kommentarer
Postat av: Photographs by Natalia

Kikar in och önskar dig en jättemysig fredagskväll :)

svara gärna på frågan i mitt senaste inlägg :) kram

2010-02-26 @ 19:00:30
URL: http://nataliasoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0