Strawberry Shortcake

Jag och Johan gjorde Strawberry Shortcake igår. Det blev gott, men aningens illamåendeframkallande. Jag tror att vi möjligtvis gjorde för stora portioner.

Vi hittade även en recept på grädde som vi inte kunde låta bli att prova (även om det faktiskt inte lät så gott). Skriver det i ett eget inlägg.

Shortcake:
4 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram vegetabiliskt margarin
2 msk socker
1.8 dl vegetabilisk mjölk eller grädde

Vegetabilisk grädde, min favorit är Soyatoos, men den är tyvärr rätt dyr
Jordgubbar

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Skär margarinet (kallt) i småbitar och fördela i mjölblandningen. Häll sedan i mjölken eller grädden (vi använde havremjölk). Sedan anger receptet att man ska kavla ut degen (vilket man kan behöva lite mer mjöl till) till cirka 2 centimeters tjocklek och skära ut rundlar av den, för att sedan placera dessa på bakplåtspapper. Vi gjorde dock så att vi hällde smeten i muffinsformar av plåt, som vi först smörjt med margarin. In i ugnen på 205*C i 15-20 minuter (enligt receptet, där man bakade ut små kakor på bakplåtspapper. Kan inte minnas hur länge våra muffins fick vara inne, kan ha varit lika länge. Om du bakar i muffinsform, känn efter med en provsticka så märker du om de är klara (stickan ska vara torr)). Låt muffinsen svalna.

Eftersom det är vinter fick vi använda frysta jordgubbar. Färska är såklart godare, men frysta fungerade bra. När muffinsen svalnat skärs den upp i skivor (vi tyckte det var lagom med tre lager, men det gör man förstås som man vill med). Mellan varje lager placeras en klick grädde och skivade jordgubbar (vilka man kan behöva sockra först om de är frysta), uppe på kan man göra sitt bästa för att garnera lite med hela jordgubbar, halvor eller skivor uppe på grädden. Bakade du ut smeten i kakor får du själv bedöma om de bör delas på mitten eller om de är tunna nog som de är.





Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0