Johans hummusrecept

Vilket är det bästa.

Hummus är ett underbart pålägg. De flesta grönsaker funkar till hummus, en personlig favorit är ättiksgurka.

Ingredienser:
ca 5 dl kokta kikärtor
ca 1 dl olivolja
2-3 msk citronsaft
1-2 msk tahini, helst osaltad (Kung Markattas är i min mening bäst, för den räcker 1 msk)
ca 4 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver eller cayennepeppar
3/4 tsk salt
2-3 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

Tillägg ingredienser i en bunke i denna ordning, och mixa emellan:
Kikärter
Olivolja
Citronsaft och tahini
Alla kryddor
Vitlök

Tips för att hummusen ska bli bra är att se till att kikärtorna inte är för varma eller för kalla (om du använder kikärtor från burk så är den temperaturen perfekt). Hur mycket olja som ska användas beror på hur lös du vill att hummusen ska vara (själv föredrar jag en väldigt lös och luftig version), vatten rekommenderas inte som substitut för olja.
Hummus går att frysa in.

Johan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0