Scones
Då sätter vi igång, första receptet!
Johan väckte mig imorse klockan tio och tyckte jag skulle stiga upp. Med mord i tankarna begav jag mig nedför trappan, endast för att finna att han bakat scones till frukost. Underbart! Här är receptet:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g mjölkfritt margarin
2 dl soja- eller havremjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Häll i mjölk och blanda noga. Dela i två delar som du trycker ut till cirka en centimeters tjocklek på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i tio minuter på 250°C.
Goda med det traditionella smör (mjölkfritt) och sylt, eller Johans version med jordnötssmör.
Frida
Recept hämtat från dagensvegan.blogspot.com
Johan väckte mig imorse klockan tio och tyckte jag skulle stiga upp. Med mord i tankarna begav jag mig nedför trappan, endast för att finna att han bakat scones till frukost. Underbart! Här är receptet:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g mjölkfritt margarin
2 dl soja- eller havremjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Häll i mjölk och blanda noga. Dela i två delar som du trycker ut till cirka en centimeters tjocklek på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i tio minuter på 250°C.
Goda med det traditionella smör (mjölkfritt) och sylt, eller Johans version med jordnötssmör.
Frida
Recept hämtat från dagensvegan.blogspot.com
Kommentarer
Trackback