Sydostasiatisk gryta

Eller hippiegryta för kortfattade människor, men rubriken är mer informativ.

Ingredienser:

Ett paket tofu, ca 250 g
3-6 vitlöksklyftor (jag hade 4 men i min mening var det för lite)
2 stora gullökar
En bit ingefära, ca 50 g
Färsk chili (jag använde en hel men den var mild i smaken)
1,5 dl japansk sojasås
Ett relativt litet blomkålshuvud, ca 500 g
20-30 champinjoner
200 g sockerärter (Findus säljer dem i denna vikt)
1-3 dl cashewnötter
En burk kokosmjölk, dvs 4 dl

Riv eller pressa vitlöken, skala och riv ingefäran och hacka chilin, lägg i en burk och häll i sojasåsen. Skär upp tofun i drygt centimetertjocka kuber och lägg dessa i marinaden.
Grovhacka löken och fräsa i en skvätt vegetabilisk olja, låt den fräsa medan du skär upp blomkål och champinjoner; stek dessa tillsammans med löken. Häll i kokosmjölken och tofun tillsammans med marinaden (avlägsna eventuellt ingefäran). Tillägg sockerärter och cashewnötter. Låt grytan puttra på låg värme, smaksätt eventuellt med mer sojasås, vitlök, ingefära och chili, om du tycker det behövs.

Servera förslagsvis med basmatiris.

Johan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0