Vardagsmat: ugnsbakade morötter och potatis med spenatstuvning
Själva tanken är att man här ska hitta tips på mat som man själv kan göra i vardagen, utan enorma kostnader eller överdrivet mycket besvär. Annars tycker åtminstone jag att andra veganbloggar alltid skriver om produkter jag aldrig skulle ha råd med, och rätter som är omständiga att laga.
Men omständigt behöver det inte vara. I förrgår gjorde jag ugnsbakade morötter och potatis med spenatstuvning - jättelätt och gott. Skiva potatis och morötter (skivor, stavar, gör som du vill) och lägg på en plåt med bakplåtspapper, valfri vegetabilisk olja på (i lagom mängder), salt (gärna flingsalt) och sesamfrön (jag hade bara sesamfrön på morötterna som låg avskiljda från potatisen, men sesam på ugnsbakad potatis är jättegott det med). In i ugnen på kanske 225 grader, sen kan du bara hålla koll lite så det blir genombakt men inte bränt. Tjugo minuter kanske? Eller så är jag helt ute och cyklar.
Spenatstuvning - precis som andra stuvningar. Jag körde havremjölk, fryst bladspenat, vegetabilisk buljongtärning, mjöl. Men du kan krydda hur du vill, eller inte alls. Men då smakar det knappt någonting.
Det blev spenatstuvning över, så igår åt jag det till spagetti. Perfekt.
Frida